top of page

Verdensbanken, Kina, Finansdepartementet og Havforskningsinstituttet med delegasjoner til Nortuna siste uke!

Oppdatert: 19. mai

Det mangler virkelig ikke på internasjonal interesse rundt Nortuna om dagen. Den siste uken har det vært delegasjoner fra Verdensbanken, fra Kina og Kapp Verdes egne Finasdepartement og Havforskningsinstitutt (Institute of Marine Research - IMAR) på besøk. - De likte det du så, forteller Nortunas altfor godt gjømte ressursperson og landansvarlig på Kapp Verde - Luis F. Rodrigues!Selvsagt er det Nortunas kompetanse og oppdrettsprosjektet vi alle er endel av som trekker nysgjerrighet fra hele verden til vårt, enn så lenge, beskjedne anlegg langt der ute i Atlanterhavet. Men tro ikke at noe skjer uten at noen kjenner noen. Og Nortunas “edderkopp”, han som spinner i de fleste nettverkene på Kapp Verde, han heter Luis F. Rodrigues. Hans nettverk inn mot de lokale myndighetene har åpnet mange muligheter for Nortuna. Så også den siste uken.


- Vi har hatt noen spennende delegasjoner på besøk i det siste. Verdensbanken var her sammen med folk fra Kapp Verdes finansdepartement. Akkurat Verdensbanken har vært her ved flere anledninger og vi er flere i Nortuna som har god dialog den veien, forklarer han. For Luis er en god kollega som gjerne bruker anledningen til å fremsnakke hele teamet når han får mulighet. Sånn som seg hør og bør når man er landansvarlig.


- De ble veldig begeistret og uttalte at satsningen på oppdrett på Kapp Verde kommer til å bli svært viktig for landets økonomiske utvikling. 

“- Finansministeren sendte meg en melding etter besøket. Han takket og sa at jeg måtte si i fra om det var noe han kunne hjelpe med”

— Luis F. Rodrigues, landansvarlig på Kapp Verde

Verdensbanken består av to hovedinstitusjoner:


The International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) og The International Development Association (IDA). IBRD gir lån til mellominntektsland og fattige land med relativt god kreditt, mens IDA gir lån og tilskudd til de fattigste landene. Sammen spiller disse to institusjonene en viktig rolle i å støtte utviklingsprosjekter og fremme økonomisk vekst i utviklingsland over hele verden.


Luis informerer og “selger” Nortuna godt til Verdensbanken


Men besøket fra Finansdepartementet og Verdensbaken var ikke det eneste spennende besøket siste uke. 


- Vi hadde også besøk av Kapp Verdes Havforskningsinstitutt (Institute of Marine Research - IMAR), forteller Luis.


Og de hadde med seg en delegasjon fra et spennende marked for både Seriola og for tunfisk!


- Sammen med våre venner i IMAR var det en delegasjon fra Kina. Også de likte godt det de så, kommer det litt opprømt. Ikke så rart i grunn. Det er jo kontakter som Nortuna kan nyte godt av en gang om ikke så altfor lenge…


Stor interesse fra Institute of Marine Research på Kapp verde og en kinesisk delegasjon!

7 visninger0 kommentarer

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page