top of page

Marked: - Planlegger første leveranser til test i utvalgte restauranter fra juni!

Det er spennende nyheter som Jan Magne Gilje ønsker å dele med selskapets aksjonærer. Seriolaen/Esmoregal er på vei ut i markedet, om enn som vareprøver i første omgang.

"Planen er å sende de første leveransene via en utvalgt og anerkjent distributør med verdensomspennende distribusjonskanaler," forteller han.Tilbake i februar annonserte Nortuna at Seriola/Esmoregal planlegges for en markedsintroduksjon. Nå nærmer tidspunktet seg hvor fisken er stor nok til å kunne testes i markedet.


"Vi er i konkrete samtaler med en utvalgt, anerkjent distributør med verdensomspennende distribusjonskanaler. Denne distributøren har allerede identifisert en liten håndfull ledende restauranter som de ønsker å gå i dialog med for å teste fisken," forteller Gilje entusiastisk.


"Strategien er å få leverandørene til å teste små kvanta av fisk fra relativt små størrelser opp til fisk på rundt 10 kg. Gjennom dette vil vi lære hvordan kvaliteten utvikler seg i vekstfasen."


Denne fasen vil bli brukt til å optimalisere slakte-, pakke- og forsendelsesrutiner for å sikre optimal kvalitet.


"Tilbakemeldingen fra restaurantene vil gi oss verdifull kunnskap om fisken vi produserer, og bidra til å sikre at vi går i markedet med det beste produktet vi kan tilby i denne fasen. Gode referanser fra slike restauranter vil være den beste garantien for en kontrollert introduksjon av merkevaren Nortuna Seriola som et premiumprodukt," sier han.


Planen er å sende de første leveransene via den valgte distributøren til utvalgte restauranter i juni. Forsendelsene vil bestå av fisk i ulike størrelser mellom 1,5 og kanskje opp mot 3 kg fisk; en kasse på 10 kilo per restaurant.
Jan Magne Gilje var til stede på Seafood Expo Global i Barcelona i april, verdens største sjømatmesse, en gylden anledning til å ta markedet på pulsen.


"Turen viste seg å bli lærerik, og det ble knyttet kontakter med interessante utstyrleverandører, distributører, akkrediteringsselskaper, potensielle kjøpere og andre oppdrettere av eksotiske arter. Den utvalgte samarbeidspartneren viste seg også å være en verdifull tilrettelegger og døråpner for oss under messen."


Selv om Jan Magne Gilje ikke kan dele hvem samarbeidspartneren er, er det lite tvil om at selskapets aksjonærer vil bli godt fornøyd med valget den dagen det kan offentliggjøres.

63 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page