top of page

Aksjonærtur: - Stor stemning og fornøyde aksjonærer!

Oppdatert: 2. mai

Møte med kappverdianske myndigheter, med klekkeri og sjøanlegg, med flotte ansatte i Nortuna, spennende byvandring, svømming med skilpadder, besøk og lunsj hos Luis sine fantastiske venner og dagsutflukt til Santo Antão. Selvsagt også en runde på "vår egen øy" São Vicente. Og ikke til å glemme, et fantastisk bli-kjent opphold i Lisboa på veien nedover. Høydepunktene stod i kø da 24 aksjonærer/co-aksjonærer var på selskapets første aksjonærtur til den fantastiske øy-staten ytterst i Atlanterhavet så langt vest som Afrika kan ta deg.

Reisebrev fra Kapp Verde:


La det være sagt med en gang. Best av alt var det å møte alle de fantastiske menneskene på tur - for en "aksjonærgjeng"!


Fremst i løypa var Erik W. Andersen. 82-åringen like sprek som den yngste, tok på seg "innpiskerrollen" på tur. Og det var nok flere enn oss som var en del av reisefølget som skvatt til og lurte godt da han tok frem en fløyte midt i Lisboa. Han blåste til så alle rundt oss var overbevist om at nå var politiet på plass. Men neida, det var Erik W. som stoppet all trafikken så de høye herrer og flotte damer fra Nortuna skulle slippe å vente på byens larmende trafikk før vi fikk krysse den trafikkerte torvgaten midt i Lisboa (!).


Vel blåst der (også) Erik W.!Vel fremme på Kapp Verde ventet vertskapet på oss med transport inn til byen. Noen fikk et hjertelig gjensyn med koffert og mulighet til å skifte. Ikke visste alle i dette reisefølget at gjensynet med bagasjen som ble satt på transportbådet på Gardermoen først ville skje på Kapp Verde!


Riktignok var det noen som fikk seg en nyinnkjøpt truse. Valgkomiteens, Ronny Wang, var spesielt fornøyd med motivet på sin.


Ankomstdagen handlet det mest om å akklimatisere seg og hente seg inn etter mye reisetid og nye innsovingsrutiner i fremmede senger. Men Nortunas fantastiske ansatte, Thomas og Luis Rodrigues hadde selvsagt ordnet med reservasjon av bord på spesielt utvalgt restaurant. Og sørget for at stemningen var satt rundt bordet allerede første kvelden!Det var ikke til å komme fra at mange var svært spente på mandagens program. Og ikke minst møte med det offisielle Kapp Verde.


Vi skal skrive mer i andre saker om møtet og de gode lovord og løfter som Nortuna fikk for sitt prosjekt på øya, i en senere sak. Og i denne sammenheng kun nøye oss med at vi alle er imponert over Luis utrolige nettverk og hvilke dører han er i stand til å "lukke opp" for selskapet vårt!Etter seansen i byen med påfølgende god lunsj hvor ikke minst Kapp Verdes offisielle personer sørget for å skru opp humør og stemning ved å by på lokalt drikke (...), var det tid for en tur ut til klekkeriet på Flamengo. Og med det, det første møtet med Nortunas fasiliteter og lokalt ansatte for de aller fleste aksjonærene. Moro var det at også at ministre og alle lokale aktører tok turen med oss.


For mange ble dette det første møte med med vår store ressurs, Svein Løken. Og med vår nyansatte fra Mowi, Aleksander Haugen, som nå har startet opp på klekkeriet. Det ga muligheter til å få mange og gode svar og betraktninger på nye forhold knyttet til oppdrett av både tunfisk, seriola og andre mer faglige spørsmål.Tirsdag var det klart for besøk på sjøanlegget og aksjonærgruppen ble delt i to. De første satt seg i ribben til Thomas, mens gruppe to fikk med seg egen guide og dro på bytur i Mindelo. På ettermiddagen ble det byttet om.


Moro var det å se at det var full kontroll ute i Svein Løkens kongerike. I sjøanlegget så det så absolutt ut som om fisken trivdes.


Det å ha besøkt Mindelos fiskemarked, grønnsaksmarkeder og kjent litt på bylivet i Kapp Verdes nest største by, ga også noen gode perspektiver på hvilken store påvirkning Nortuna vil ha på øystaten når vi etterhvert får utviklet potensialet i selskapet.